Sastāvdaļas:
- Svaigi kabači – 2 kg
- Etiķis – 100 g
- Cukurs – 50 g
- Sāls – 2 ēdamkarotes
- Augu eļļa – 50 g
- Malti melnie pipari – 3 tējkarotes
- Zaļumi – 2 buntītes
- Ķiploki – 6 daiviņas
Kabačus notīra un sagriež.
Sagatavo marinādi.
Sajauc etiķi, eļļu, sāli, cukuru, sasmalcina ķiplokus caur presi, pievieno piparus un smalki sagrieztus zaļumus.
Ar sagatavoto marinādi aplej kabačus. Labi samaisa, atstāj uz divām stundām. Ik pa laikam apmaisa.
Kabačus salieciet burciņās un sterilizējiet 15 minūtes pēc tam, kad vārās ūdens.
Uzlieciet pa virzu metāla vāciņus un apgāziet otrādi.
avots: vkurselife.com